Werk

Zo vind je een nieuwe hobby

Iedereen is er wel eens aan toe om een nieuwe hobby te ontdekken. Misschien ben je dat gepuzzel helemaal zat, spendeer je veel te veel tijd met het scrollen door alle perfecte Instagram plaatjes of vind je het gewoon leuk om eens iets nieuws uit te proberen. Maar wat dan, zul je je afvragen. Je kunt denken aan een creatieve hobby of juist een actieve hobby, en ga je die dan buiten doen of binnen? En wat heb je dan allemaal precies nodig? Om je een handje op weg te helpen zetten we onze favoriete hobby’s voor je op een rijtje.

 

Buiten activiteiten

Hoewel we weer richting de lente gaan en het zonnetje zich steeds vaker laat zien, zijn we in Nederland nu eenmaal niet altijd verzekerd van mooi weer. Toch is het niet gezond om binnen te blijven zitten, het is dus tijd om weer genoeg stappen buiten de deur te zetten. Wellicht doe je een complete herontdekking van fietsen. Natuurlijk pak je wel eens de fiets om naar je werk, de supermarkt en de winkelstraat te komen, maar de fiets is meer dan een vervoersmiddel waarmee je van de ene naar de andere plek kunt komen. De fiets leent zich ook perfect voor ontspanning. Je kunt een fietstocht natuurlijk zo kort of lang maken als je zelf wilt, maar nieuwe plekken in de omgeving ga je zonder twijfel ontdekken. Ideaal om straks, wanneer het lenteweer zich weer echt heeft laten zien, toerist in eigen land te spelen. Fiets bijvoorbeeld langs een kudde schapen met pasgeboren lammetjes, door de bollenvelden met duizenden prachtige gekleurde tulpen en koop ‘echte’ honing en melk bij een stalletje langs de weg.

 

Binnen activiteiten

Eerlijk is eerlijk, niet iedere dag ziet het weerbericht ernaar uit dat we veel buitenactiviteiten kunnen ondernemen. We hebben hier nu eenmaal ook te maken met wind en regen, wat het net iets minder prettig maakt om veel tijd buiten door te brengen. In dat geval zijn er ook zat nieuwe hobby’s binnenshuis te ontdekken. Laat je creatieve brein de vrije geeft door te tekenen, schilderen of een diamond painting te maken. Hierbij heb je een plakkend vel papier met nummertjes erop. Leg het juiste steentje op het bijbehorende nummertje en zo creëer je de mooiste afbeeldingen. Stop ze in mooi verpakkingsmateriaal of maak gebruik van een luchtkussenmachine, en geef ze met een leuke verjaardagskaart cadeau. Zo kun jij niet alleen je creativiteit de vrije loop laten gaan, maar verras je de jarige ook nog eens met een persoonlijk cadeautje. Een echte win-win dus! 

Geef een reactie