Auto

Een lening afsluiten voor een auto

Het kopen van een auto kost redelijk veel geld. Het is een grote uitgave en veel mensen kunnen dit bedrag niet in één keer kwijt. Daarom bestaan er autoleningen. Er zijn veel verschillende bedrijven waar je een autolening aan kunt gaan, maar het blijft altijd belangrijk om zo min mogelijk rente te betalen over het bedrag dat je leent. Lees daarom verder en zorg dat je niet teveel rente betaald!

Een auto financieren, hoe werkt dit?

Als je geen geld hebt voor het kopen van een auto of het bedrag niet in één keer kan missen, dan kun je kijken voor een autofinanciering. Dit is een lening die je aangaat als je een auto wilt kopen. Auto financieren kun je gemakkelijk zelf online doen. Dit scheelt dan ook veel reizen naar de bank. Via het internet kun je zelf aangeven welk bedrag jij minimaal wilt lenen. Hierna kun je invoeren welk bedrag jij per maand terug wilt betalen. Zo kun je kijken of dit uitkomt bij de vaste lasten die je iedere maand moet betalen. Ben jij nog steeds erg enthousiast na het berekenen? Dan kun je je gegevens invullen om een lening aan te vragen. De bank zal kijken of je een vast inkomen hebt zodat je een lening mag afsluiten. 

Ik wil overstappen naar een andere bank, kan dit?

Als je een lening hebt lopen bij je bestaande bank en graag wilt oversluiten naar een andere bank, dan is dit zeker mogelijk. Dit wordt namelijk oversluiten lening genoemd. Je betaalt elke maand hetzelfde bedrag terug aan de nieuwe bank. Wel is het belangrijk om je uit te schrijven bij de bank, en bij de nieuwe bank in te schrijven. Allebei de banken zullen kijken hoe de lening overgezet kan worden. Zo kun je weg bij de huidige bank, en kun je je aansluiten bij de bank die aansluit bij jouw wensen. 

Welk bedrag betaal ik elke maand aan de bank?

Als je een lening afsluit, dan bepaal je zelf welk bedrag jij per maand terugbetaald aan de bank. De bank zet er wel een minimaal en een maximaal bedrag aan vast. Zo is het niet mogelijk om maar enkele euro’s te betalen per maand. Dit bedrag hangt af van je leenbedrag. Als je eens bent met de extra vaste lasten die je maakt per maand, dan kun je de lening afsluiten. Hierna zal je voor een bepaalde tijd iedere maand extra kosten hebben.

Geef een reactie