Algemeen

Vloeren shoppen op een budget

Alles wordt steeds duurder. Grondstoffen, boodschappen, energie; maar je loon blijft nog redelijk achter. Dit heeft economisch gezien zo zijn redenen, maar vervelend is het wel. Dat je daarom op elk dubbeltje zit, is niet verwonderlijk. Dingen kopen met een budget is altijd al goed geweest maar is nu belangrijker dan ooit. Een vloer kopen is een grote aanschaf, maar het kan wel degelijk op een budget. In deze blog lees je welke vloeren de beste vloeren zijn als je een budget hebt zodat je zeker weet dat je er alles aan zult doen om een goede keuze te maken.

PVC vloer

PVC vloeren zijn al jaren ‘in de game’. Dat is niet geheel zonder reden, want PVC vloeren zijn zeer fijne vloeren. PVC, kort voor polyvinylchloride, is een zeer veelzijdig type kunststof vloerbedekking, wat betekent dat installateurs het op een aantal verschillende locaties kunnen gebruiken voor een groot aantal toepassingen. Klanten die een PVC-vloer willen laten leggen, dienen enkele eigenschappen van dit materiaal te overwegen voor ze tot aankoop over te gaan. Een van die eigenschappen is natuurlijk dat het lekker goedkoop is. Daarnaast is een PVC vloer zeer duurzaam. Een vloer van dit kaliber slopen is zéér moeilijk. Ook is een pvc vloer bestendig tegen verschillende soorten chemicaliën en is dit type vloer makkelijk te installeren. Een PVC vloer bestellen of advies vragen kun je gemakkelijk doen bij laminaat Almere. Dit is een showroom waar ze veel soorten laminaat, maar ook PVC vloeren hebben. Ze kunnen je daarom daar ook goed helpen met al je vragen. 

Linoleum

De prijs van linoleum ligt meestal tussen de €7 en €10 per vierkante meter, waardoor het iets duurder is dan PVC. Het wordt vaak verward met vinyl, omdat ze visueel zeer vergelijkbaar zijn. Dit type vloerbedekking is een goede optie omdat het weinig onderhoud vergt, duurzaam en milieuvriendelijk is. Opgemerkt moet worden dat het waterbestendig is, maar niet waterdicht, en als het volledig wordt ondergedompeld in water, zal er waarschijnlijk schade optreden. Linoleum dat wordt geïnstalleerd in kamers met veel blootstelling aan de zon kan last krijgen van ambering, wat is wanneer het oppervlak begint te vergelen, maar dit kan worden vermeden met goed onderhoud zoals in de was zetten om de twee tot drie jaar (als de vloer niet al van een fabriekscoating is voorzien). Het is mogelijk om linoleum zelf te leggen, maar als je met een ongelijke ondervloer werkt, kun je beter een vakman inschakelen.
 

Geef een reactie