Werk

Met een hybrid cloud kun je altijd en overal aan het werk

Als er iets duidelijk is geworden in de afgelopen paar jaar, dan is het wel dat thuiswerken voldoet. Sterker nog. Het zorgt er in veel bedrijven zelfs voor dat de productie verbetert, dat omzetten stijgen en dat medewerkers het beter naar hun zin hebben in hun baan. Maar voor je je medewerkers thuis aan het werk kunt laten gaan, moet je er wel voor zorgen dat dat werk veilig en verantwoord gebeurt. Je wilt koste wat kost voorkomen dat (vertrouwelijke) bedrijfsgegevens op straat komen te liggen. Het is dan slim om gebruik te maken van een hybrid cloud. Met werken in de hybrid cloud kunnen al je medewerkers toegang krijgen tot de informatie die zij nodig hebben om hun werk te kunnen doen.

In een hybrid cloud combineer je twee verschillende soorten met elkaar

Stel. Je hebt een aantal jaren geleden flink geïnvesteerd in nieuwe on premise systemen. Sinds de hele corona-ellende met lockdowns en thuiswerken ben je erachter dat je medewerkers graag (deels) thuis zouden blijven werken. Dit is natuurlijk zonde van je nieuwe systeem. Maar wat nu als je het on premise systeem kunt combineren met de public cloud? Dan krijg je de hybrid cloud. Een cloud waarin jouw bedrijf goed kan werken, maar die lang niet zo duur is als een complete nieuwe private cloud.

Hoe krijg ik deze veranderingen voor elkaar?

Veel bedrijven hebben geen eigen ict afdeling (meer). Het is daarom verstandig om voor dit soort grote projecten gebruik te maken van ICT detachering. Op die manier haal je de kennis in huis, maar zonder dat je daar zelf iemand voor in dienst moet nemen. Je zorgt er met ICT detachering voor dat je (nieuwe) systemen precies zo werken als jij dat wilt. De ICT-er die je gedetacheerd krijgt, zal zelf ook ideeën aandragen over de werkbaarheid. Je zult zien dat dit een prima samenwerking op projectbasis is.

Ga niet zelf lopen prutsen

Ja, het kost geld om iemand in te schakelen om te doen wat jij wilt op het gebied van jouw ICT. Je kunt er natuurlijk een buurjongetje voor inschakelen die het voor een paar grijpstuivers wil doen, maar weet je dan zeker dat het goed komt? Nee. Je kunt er dus het best iemand voor inschakelen die precies weet wat hij of zij doet. Die in een oogwenk jouw problemen in kaart brengt en daar oplossingen voor verzint. Dat kost even wat geld, maar dat is echt de moeite waard!

Geef een reactie