Algemeen

Kinderen vervoeren in een bakfiets

Je hebt vast wel eens een bakfiets op de weg gezien. Vaak zitten hier zelfs kinderen in! Maar is dit eigenlijk wel veilig? En waarom zou je niet gewoon de auto pakken in plaats van een bakfiets? Nou, daar willen we graag wat duidelijkheid over geven. Lees dus vooral verder als je meer wilt weten over het vervoeren van kinderen in een bakfiets.

Is een bakfiets wel veilig voor kinderen?

Op de eerste plaats komt natuurlijk de vraag of een bakfiets wel veilig is om kinderen mee te vervoeren. En mag dat überhaupt wel? Nou, een bakfiets is erg geschikt voor het vervoeren van kinderen. De bak van bijvoorbeeld een Lovens bakfiets is namelijk ontzettend stevig. Bovendien zijn de kinderzitjes veilig en de kinderen kunnen zichzelf dus niet zomaar bezeren. De kinderen zitten namelijk goed vast. Bovendien gaat een bakfiets natuurlijk niet heel snel. De maximale snelheid van elektrische bakfiets is ongeveer 25/km per uur dus grote ongelukken kunnen niet zomaar gebeuren. Daarnaast heb je als ouder overzicht op de kinderen, omdat ze recht voor je zitten. Je ziet het dus meteen als er iets mis is. Een bakfiets is dus erg veilig voor kinderen!

Waarom geen auto?

Maar waarom zou je precies een bakfiets nemen als je ook gewoon de auto kunt pakken? Nou, een bakfiets is allereerst een stuk goedkoper dan een auto. Je bespaart namelijk veel benzinekosten, omdat je de auto vaker kunt laten staan. Je zou ook bijvoorbeeld de boodschappen kunnen doen met de bakfiets van Lovens. Daarnaast sta je in de auto vaak in de file. Dat is met een bakfiets niet het geval omdat je gebruik kunt maken van binnenwegen en fietspaden waar auto’s niet mogen komen. Je bent dus vaak zelfs sneller op plek van bestemming dan met de auto! Geen wonder dat veel mensen er dus voor kiezen om vaker met de bakfiets op pad te gaan dan met de auto en dat is natuurlijk wel zog goed om te weten.

Leuk voor kinderen

Samen op pad gaan met de bakfiets is hartstikke leuk voor kinderen en dat is dus ook een mooie bijkomstigheid! Je bezorgt kinderen gegarandeerd een leuke dag als je met mooi weer samen op pad gaat. De kinderen zien in de bakfiets namelijk veel meer van de buurt dan in de auto. In de auto zien ze immers alleen een saaie autoweg. Daarnaast is frisse lucht goed voor ons allemaal en dat is dus ook een plus!

 

Geef een reactie